Precizare

Acest blog este al lui Zamfir,
al unui Om îndrăgostit de Mănăstirea Măgina,
de blândeţea părintelui Serafim şi de oamenii şi meleagurile de pe-acolo!

Deci,

tot ce veţi găsi pe-aici, sunt bucuriile mele, legate de Mănăstirea Măgina, şi împărtăşite celor care vor să se bucure alături de mine. Statisticile spun că, vechiul blog, a avut peste o mie de vizite, iar, comentariile spun că, unii dintre cei care au vizitat blogul, vor vizita şi Mănăstirea!

La Mulţi Ani, cu sănătate, părinte Serafim şi părinte Cleopa, la mulţi ani tuturor celor care vă vizitează mănăstirea şi satul, din piciorul de plai ca un colţ de Rai, numit:

MĂGINA!

Publicitate

8 păreri la “Precizare

 1. Mi-ar placea ca toti oamenii care merg in pelerinaj sa fie la fel de frumosi si cu chipurile luminate in fiecare zi. E usor sa fie sfinti intre sfinti dar tare e greu sa fie sfinti in… lume! Cand oamenii vor avea, cu adevarat, credinta adanc in suflet lumea va deveni mai frumoasa! Imi place linistea din manastiri (dar nu as putea trai prea mult acolo), curatenia care domneste si imi place sa vad chipuile oamenilor care sunt acolo in pelerinaj sau doar in vizita… Dar cei mai multi uita frumusetea cand pasesc pragul inapoi in lume…
  Prea multe manastiri nu am vizitat – si niciuna de cand sunt adult – dar imi amintesc linistea de la Agapia, de la Pasarea, sunetul toacei si dangatul clopotului dimineata, rondul cu flori mov de la Agapia si parcul de la Pasarea… Au mai fost cateva manastiri, dar nu mi le amintesc… Sunt multi ani de atunci. Imi amintesc, insa, pacea care ma cuprindea pentru ca simteam cum ma invaluie linistea…
  Zile fericite iti doresc!

  • # Diana: Am fost un privilegiat. De pe la 8 ani, am fost dus de părinţi prin toată ţara. Ne-am oprit şi pe la mănăstiri, biserici de diferite confesiuni (inclusiv, moschei, sinagogi, …) şi, deşi părinţii mei nu erau religioşi, mi-au explicat – la fiecare – diferenţele, lucrurile deosebite, m-au învăţat să văd, dincolo de aspectele religioase, aspectele istorice, arhitecturale, … Apoi, am vizitat şi singur.
   Măgina este deosebită prin vechime, în primul rând, prin peisajul înconjurător şi prin … Părintele Serafim, Stareţul!
   Merită să-ţi faci drum pe-acolo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s